ГЕРБ трябва да бъде държана далеч от изпълнителната власт, както и ДПС.

...
ГЕРБ трябва да бъде държана далеч от изпълнителната власт, както и ДПС.
Коментари Харесай

ГЕРБ трябва да бъде държана далеч от изпълнителната власт

„ ГЕРБ трябва да бъде държана надалеч от изпълнителната власт, както и ДПС. Това е наш явен ангажимент. Да пуснете ГЕРБ в изпълнителната власт, е като да оставите дете единствено в сладкарница “. Това сподели Ивайло Мирчев от „ Демократична България “.

Относно предлагането на ГЕРБ да се сформира кабинет с „ носеща структура “ ГЕРБ-ДБ Мирчев разяснява, че партията на Бойко Борисов иска да си измие ръцете с „ Демократична България “.

„ Още в предния парламент Христо Иванов (съпредседател на Демократична България - б.р.) доста ясно се обърна от трибуната на Народното събрание към новото болшинство между ГЕРБ, Държавно стопанско предприятие и „ Възраждане “ и им сподели: „ в случай че в този момент свалите държавното управление, нямате план какво да извършите оттук насетне. Когато пристигна нов парламент, също нямате проект, нямате сътрудник. Сега се вижда, че ГЕРБ няма сътрудник “, подсети Мирчев в ефира на bTV.

Той уточни като осоновен проблем неналичието на битка с корупционния модел. 

„ Освен на думи и на конференции, ГЕРБ трябва да предприеме действителни дейности във връзка с разрушение на корупционния модел. Ако желаеме да променим страната, би трябвало да стартираме от там. ГЕРБ в тази посока не вършат нищо “, съобщи Мирчев.

Представителят на Демократична България признава, че са позволени неточности при ръководството на четворната коалиция – „ Продължаваме промяната “, „ ИТН “, БСП и „ Демократична България “. По думите му една от тях е методът, по който беше арестуван водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Ние разбрахме от медиите за този арест ", посочи Мирчев.

Демократична България ще реши кого да поддържа за ръководител на 48-ото Народно заседание след полемика в парламентарната група, разгласи той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР